O časopisu

Studia ethnologica Croatica

Studia ethnologica Croatica je godišnjak Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. U časopisu se objavljuju recenzirani znanstveni radovi koji pridonose razvoju empirijskih, metodoloških i teorijskih spoznaja u području etnologije i kulturne antropologije. Objavljuju se i članci srodnih disciplina s fokusom na kulturnim fenomenima i procesima, kao i prikazi knjiga. Časopis podržava regionalno i međunarodno usmjerenje.

Puni tekstovi radova ovog časopisa besplatno se smiju koristiti za osobnu ili edukacijsku svrhu uz poštivanje prava autora i izdavača. Etika uređivanja časopisa, kao i načini rješavanja sporova u uređivanju, temelje se na Standardu uredničkoga rada i standardu COPE koje preporuča Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Objavljeni članci indeksiraju se u bibliografskim bazama: Anthropological Literature, IBSS, CSA Sociological Abstracts, CSA Linguistic and Language Behavior Abstracts, Francis (INIST), EBSCO SocINDEX, RILM.

Više informacija možete pronaći na stranici časopisa Studia ethnologica Croatica.