English

28.11.2016

Dobitnici Nagrade “Milovan Gavazzi” za 2015. g.

Na sjednici održanoj 23. studenoga 2016. godine Upravni odbor Hrvatskoga etnološkog društva donio je odluku o nagradama. Nagrade će biti uručene na tradicionalnom božićnom domjenku 2. prosinca 2016. godine u  12.00 sati u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14, Zagreb.

Nagrade „Milovan Gavazziˮ za životno djelo dobile su:

mr. sc. Miroslava Hadžihusejnović – Valašek za iznimna postignuća na području etnomuzikologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.

Jana Mihalić, prof. i dipl. etnol. za iznimna etnološka postignuća te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.

Godišnju nagradu „Milovan Gavazziˮ za 2015. godinu dobili su:

– za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kultrnoantropološke struke mr. sc. Tanja Kocković Zaborski i mr. sc. Ivani Šarić Žic za izložbu Tržnica – trbuh grada.

– za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke Agron Lešdedaj, Tamara Nikolić Đerići i Ivona Orlić za izložbu Filigran: srebrna nit od Kosova do Istre.

Godišnju nagradu „Milovan Gavazziˮ u kategoriji studentski rad u 2015. godini dodijeljena je

Ivi Grubiša
Luciji Halužan
Katarini Lukec
Nini Lišnić
Kristini Malbašić
Filipu Razumu

za sudjelovanje u projektu CreArt i objavu tekstova u Zborniku radova međunarodnog i interdisciplinarnog skupa Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/ Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa, Zagreb, 2015. te doprinos ugledu etnološke i kultrnoantropološke struke.

Hrvatsko etnološko društvo donijelo je odluku o posebnim priznanjima koja će biti dodijeljena:

  1. sc. Valentini Gulin Zrnić i dr. sc. Sanji Potkonjak

za predani urednički rad na časopisu Etnološka tribina čime je podignuta vidljivost časopisa, ujedno etnološke i kulturnoantropološke struke u Hrvatskoj i inozemstvu

  1. Katarini Bušić, prof. i dipl. etnol. i Josipu Forjanu, prof.

za stručni rad na području primijenjene etnologije te doprinos vidljivosti etnološke i kulturnoantropološke struke u Hrvatskoj i inozemstvu za projekt Ministarstva kulture Republike Hrvatske „Rekonstrukcija i obnova tradicijske kulturne baštine na području Cvelferijeˮ.

  1. Uredništvu emisija pučke i predajne kulture, Produkcijskoga odjela Kultura, Hrvatske radiotelevizije

za popularizaciju i vidljivost etnološke i kulturnoantropološke struke u medijima povodom 50. obljetnice djelovanja.

U Zagrebu, 28. studenoga 2016.

                              Dr.sc. Tihana Petrović Leš, predsjednica Hrvatskoga etnološkog društva

Kontakt

Nagrada Milovan Gavazzi

Dodjeljuje se istaknutim pojedinkama/pojedincima za izuzetan i trajan doprinos promicanju etnološke struke