23.11.2018

Obavijest o nagradama Hrvatskoga etnološkog društva

Na sjednici održanoj  12. studenoga 2018. godine Upravni odbor Hrvatskoga etnološkog društva donio je odluku o nagradama „Milovan Gavazziˮ za 2017. godinu. Nagrade će biti uručene na tradicionalnom božićnom domjenku 7. prosinca 2018. godine u 12.00 sati u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14, Zagreb.

Godišnju nagradu „Milovan Gavazziˮ za 2017. godinu u kategoriji znanstveni i nastavni rad dobile su:

Dr. sc. Tihana Rubić za knjigu Nezaposleni u gradu: antropologija rada i neformalne ekonomije, Zagreb: Hrvatsko etnološko društvo, 2017.

Dr. sc. Jelena Ivanišević za knjigu Od kuharice do književnosti: ogledi o kulinarskoj prozi, Zagreb: Institut za etnologiju i folkloristiku, 2017.

Dr. sc. Tanja Kocković Zaborski i Dr. sc. Tihana Rubić za projekt Pazi što jedeš Laboratorij.

Godišnja nagrada „Milovan Gavazziˮ u kategoriji studentski rad u 2017. godini dodijeljena je studenticama

Maji Drobac

Martini Petrović

Lei Šprajc

Klari Zečević Bogojević

za rezultate postignute u okviru projekta Pazi što jedeš Laboratorij.

Godišnja nagrada „Milovan Gavazziˮ u kategoriji popularizacija struke u 2017. godini dodijeljena je Marini Pretković i Tei Škrinjarić iz udruge AngArt, za međunarodni istraživački projekt Wayang beber project.

Hrvatsko etnološko društvo donijelo je odluku o posebnom priznanju za postignute rezultate značajne za struku:

Institutu za etnologiju i folkloristiku povodom 70. obljetnice za iznimna postignuća u znanstvenom i stručnom radu te za doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.

Posudionici i radionici narodnih nošnji, sada u okviru Kulturnoga centra Travno,  povodom 70. obljetnice za iznimna postignuća u stručnom radu te za doprinos u čuvanju i predstavljanju hrvatske etnološke baštine u domovini i inozemstvu.

Odsjeku za etnologiju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti povodom 130. obljetnice za iznimna postignuća u znanstvenom i stručnom radu te za doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.

U Zagrebu 15. studenoga 2018. godine

Dr. sc. Tihana Petrović Leš, predsjednica Hrvatskoga etnološkog društva