21.11.2017

Obavijest o nagradama Hrvatskoga etnološkog društva

Na sjednici održanoj 13. studenoga 2017. godine Upravni odbor Hrvatskoga etnološkog društva donio je odluku o nagradama „Milovan Gavazziˮ za 2016. godinu. Nagrade će biti uručene na tradicionalnom božićnom domjenku u petak, 1. prosinca 2017. godine u 12.00 sati u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14, Zagreb.

Nagrada „Milovan Gavazziˮ za životno djelo

Dragici Šuvak, prof. za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.

Prof. dr. sc. Milani Černelić za iznimna postignuća na području znanstvenoga i nastavnoga rada, te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.

Godišnja nagrada  „Milovan Gavazziˮ u kategoriji znanstveni i nastavni rad

Dr. sc. Reani Senjković za znanstvenu monografiju Svaki dan pobjeda: kultura omladinskih radnih akcija, Zagreb: Institut za etnologiju i folkloristiku – Srednja Europa, 2016.

Godišnja nagrada „Milovan Gavazziˮ u kategoriji zaštita kulturne baštine

Dr. sc. Mojci Piškor i dr. sc. Jošku Ćaleti za projekt „Harmonija disonance“.

Godišnja nagrada „Milovan Gavazziˮ u kategoriji studentski rad

Tomislavu Augustinčiću, Marinu Mihalju, Gorani Ražnatović i Nikolini Vuković za terenska istraživanja Šokaca u Bačkoj, rezultate kojih su predstavili znanstvenom kolokviju te oblikovane rezultate objavili u časopisu Godišnjak Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici za 2016. godinu.

Hrvatsko etnološko društvo donijelo je odluku o posebnom priznanju koje će biti dodijeljeno:

Dr. sc. Marijani Belaj, izv. prof.  za svesrdni voditeljski angažman, rad i koordinaciju u provedbi projekta Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju u okviru projekta Filozofskoga fakulteta pod nazivom „Usklađivanje studijskih programa u području društvenih i humanističkih znanosti s potrebama tržišta radaˮ te postignute rezultate značajne za struku i obrazovanje u području etnologije i kulturne antropologije.

U Zagrebu, 15. studenoga 2017.

Dr. sc. Tihana Petrović Leš, predsjednica Hrvatskoga etnološkog društva