05.12.2016

Klub HED-a: Predavanje etnologinje Ana Mlinar na temu zaštite i obnove graditeljske baštine

U ciklusu predavanja Kluba Hrvatskog etnološkog društva etnologinja Ana Mlinar, viša stručna savjetnica-konzervatorica za zaštitu etnološke baštine u Konzervatorskome odjelu Ministarstva kulture u Zagrebu, održat će predavanje na temu zaštite i obnove graditeljske baštine s odabranim primjerima stambenih i gospodarskih objekata na području Hrvatske.

Ana Mlinar je dobitnica ovogodišnje nagrade “Vicko Andrić” za životno djelo na području konzervatorske struke. Izvanrednim doprinosom i radom na zaštiti kulturne baštine Ana Mlinar je obilježila vrijeme u kojem je djelovala i još djeluje te je među rijetkima koja je u stanju organizirati i provesti cjelokupni rad na projektu od izrade konzervatorske dokumentacije, istraživanja, izrade modaliteta i konzervatorskih propozicija do pokretanja obnove, traženje i prikupljanja sredstava, obrazovanja vlasnika i lokalne zajednice i uprave, nadzora nad izvedbom radova, opremanja interijera u skladu s izvornim karakteristikama te na kraju promidžbi projekta.

Konzervatorski i etnološki rad Ane Mlinar je primjer kolegama u struci, posebice mlađim generacijama te Vas stoga pozivamo na predavanje koje će se održati

u srijedu, 07. prosinca 2016. na
Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu (Ul. Ivana Lučića 3) u konferencijskoj dvorani fakultetske Knjižnice
u 17:00 sati.

Veselimo se Vašem dolasku!

Morate biti prijavljeni ukoliko želite ostaviti komentar.