08.12.2017

Fotografije s božićnog domjenka održanog 1. prosinca 2017. godine u
Etnografskom muzeju u Zagrebu
(Fotografirao: Matija Dronjić)
Prilikom dojmenka, uručene su Nagrade „Milovan Gavazzi“ za 2016. godinu.

Nagrade „Milovan Gavazziˮ za životno djelo dobile su:

– Dragica Šuvak, prof. za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke
– Dr.sc. Milana Černelić za iznimna postignuća na području znanstvenog i nastavnog rada

Godišnju nagradu  „Milovan Gavazziˮ za 2016. godinu dobili su:

– Dr.sc. Reana Senjković za znanstvenu monografiju Svaki dan pobjeda: kultura omladinskih radnih akcija, zagreb: Institut za etnologiju i folkloristiku – Srednja Europa, 2016.
– Dr.sc. Mojca Piškor i dr.sc. Joško Ćaleta za projekt „Harmonija disonance“ u kategoriji zaštita kulturne baštine

Godišnja nagrada „Milovan Gavazziˮ u kategoriji studentski rad u 2016. godini dodijeljena je:

– Tomislavu Augustinčiću
– Marinu Mihalju
– Gorani Ražnatović
– Nikolini Vuković
za terenska istraživanja Šokaca u Bačkoj, rezultate kojih su predstavili znanstvenom kolokviju u Vajskoj (Tomislav Augustinčić i Gorana Ražnatović) i u Bačkom Monoštoru (Marino Mihalj i Nikolina Vuković), te oblikovane rezultate objavili Godišnjak Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata u Subotici za 2016. godinu

Hrvatsko etnološko društvo dodijelilo je posebno priznanje:

– dr. sc. Marijani Belaj za rad i angažman u provedbi projekta Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju u okviru  projekta Filozofskoga fakulteta pod nazivom  “Usklađivanje studijskih programa u području društvenih i humanističkih znanosti s potrebama tržišta rada”, te postignute rezultate značajne za struku i obrazovanje u području etnologije i kulturne antropologije

Još jednom iskrene čestitke svima!

HED - izdanja

Picture 1 of 13