English

Fotogalerija 2016.

Fotografije s božićnog domjenka održanog 2. prosinca 2016. godine u
Etnografskom muzeju u Zagrebu

Prilikom domjenka, uručene su nagrade “Milovan Gavazzi”, za životno djelo:
– mr. sc. Miroslava Hadžihusejnović – Valašek za iznimna postignuća na području etnomuzikologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.
– Jana Mihalić, prof. i dipl. etnol. za iznimna etnološka postignuća te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.

Godišnju nagradu “Milovan Gavazzi” za 2015. godinu dobili su:
– mr. sc. Tanja Kocković Zaborski i mr. sc. Ivani Šarić Žic za izložbu Tržnica – trbuh grada i za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kultrnoantropološke struke.
– Agron Lešdedaj, Tamara Nikolić Đerići i Ivona Orlić za izložbu Filigran: srebrna nit od Kosova do Istre i za iznimna postignuća na području etnološke muzeologije te doprinos ugledu etnološke i kulturnoantropološke struke.

Godišnju nagradu “Milovan Gavazzi” u kategoriji studentski rad u 2015. godini dodijeljena je
Ivi Grubiša, Luciji Halužan, Katarini Lukec, Nini Lišnić, Kristini Malbašić, Filipu Razumu
za sudjelovanje u projektu CreArt i objavu tekstova u Zborniku radova međunarodnog i interdisciplinarnog skupa Od državne umjetnosti do kreativnih industrija/ Transformacija rodnih, političkih i religijskih narativa, Zagreb, 2015. te doprinos ugledu etnološke i kultrnoantropološke struke.

Hrvatsko etnološko društvo donijelo je odluku o posebnim priznanjima:
– dr. sc. Valentini Gulin Zrnić i dr. sc. Sanji Potkonjak za predani urednički rad na časopisu Etnološka tribina čime je podignuta vidljivost časopisa, ujedno etnološke i kulturnoantropološke struke u Hrvatskoj i inozemstvu
– Katarini Bušić, prof. i dipl. etnol. i Josipu Forjanu, prof. za stručni rad na području primijenjene etnologije te doprinos vidljivosti etnološke i kulturnoantropološke struke u Hrvatskoj i inozemstvu za projekt Ministarstva kulture Republike Hrvatske “Rekonstrukcija i obnova tradicijske kulturne baštine na području Cvelferije”
– Uredništvu emisija pučke i predajne kulture, Produkcijskoga odjela Kultura, Hrvatske radiotelevizije za popularizaciju i vidljivost etnološke i kulturnoantropološke struke u medijima povodom 50. obljetnice djelovanja.

Još jednom iskrene čestitke svima!

Kontakt

Nagrada Milovan Gavazzi

Dodjeljuje se istaknutim pojedinkama/pojedincima za izuzetan i trajan doprinos promicanju etnološke struke