O časopisu

Etnološka istraživanja

Etnološka istraživanja su godišnjag zagrebačkog Etnografskog muzeja i nastavljaju tradiciju izdavanja muzejskog zbornika započetu 1934. godine izdanjem pod naslovom Etnološka istraživanja i građa.  Objavljuje stručne i znanstvene članke s područja etnografije, etnologije i kulturne antropologije, muzeologije i srodnih društvenih znanosti.

Osim iz Hrvatske, časopis objavljuje priloge autora iz inozemstva. Cjeloviti članci na stranom jeziku (engleskom, njemačkom, francuskom) prevode se na hrvatski, a članci pisani na hrvatskom se prevode na engleski. Svi stručni/znanstveni članci su recenzirani i kategorizirani prema uputama UNESCO-a (PGI – 83/WS/10, Pariz 1983. g.).

Etnološka istraživanja su referirana u CSA Social Science Collection, što uključuje sažetke i indekse u šest vodećih baza podataka društvenih znanosti: Sociological Abstracts, Social Services Abstracts, Worldwide Political Science Abstracts, Applied Social Sciences Index & Abstracts, Public Affairs Information Service.

Više informacija možete pronaći na stranici časopisa Etnološka istraživanja.