O časopisu

Ethnologica Dalmatica

Časopis Ethnologica Dalmatica nastavak je izdavačke djelatnosti Etnografskog muzeja u Splitu. Odmah nakon osnivanja Muzeja 1910., godine 1913. publiciran je časopis Koledar Pokrajinskog muzeja za narodni obrt i umjetnost u Splitu. Prvi svjetski rat godine 1914. prekinuo je publicističku djelatnost Muzeja te se nakon dva tiskana broja Koledara do 1992. nije mogao obnoviti godišnjak ove najstarije etnografske muzejske ustanove u Hrvatskoj.

U časopisu se objavljuju stručni i znanstveni članci iz područja etnografije, etnologije i kulturne antropologije, muzeologije, kulturne povijesti i srodnih znanosti.

Časopis se uređuje i priprema u okviru Muzeja, s time što su autori priloga, uz stručne djelatnike ove ustanove, i brojni vanjski suradnici iz Splita, Dalmacije i čitave Hrvatske.

Svi stručni i znanstveni radovi su recenzirani i katalogizirani.

Prva godina izlaženja: 1992.

Učestalost izlaženja (godišnje): 1

Prava korištenja: Puni tekstovi radova objavljenih u Ethnologici Dalmatici besplatno se smiju koristiti za osobnu i edukacijsku svrhu uz poštivanje autorskih prava autora i izdavača.

Kontakt:
Etnografski muzej Split