Dobitnici Nagrade “Milovan Gavazzi” za 2005. g.

U kategoriji Znanstveno nastavni rad

Dr. sc. Tvrtko Zebec za objavljeno djelo Krčki tanci: plesno-etnološka studija – Tanac Dances on the Island of Krk: Dance Ethnology Study, Zagreb. Institut za etnologiju i folkloristiku; Rijeka Adamić, 2005.

HEDDr. sc. Tvrtko Zebec viši je znanstveni suranik i predsjednik Znanstvenog vijeća Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu gdje je zaposlen od 1990. godine. Diplomirao je etnologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a magistrirao kulturnu antropologiju na Svucilištu u Ljubljani. Doktorirao je na Sveučilištu u Zagrebu. Gostujući je predavač na Sveučilištima u Zagrebu i Zadru. Objavljuje znanstvene radove, popularne tekstove, kritike, sudjeluje na stručnim i znanstvenim skupovima te održava tečajeve folklornih plesova u domovini i inozemstvu.

Nagrada za životno djelo

Dr. sc. Jelka Radauš Ribarić

HED Nagradu za životno djelo “Milovan Gavazzi” za izuzetan doprinos razvoju etnologije upravni odbor Hrvatskog etnološkog društva, na svojoj sjednici održanoj 8. svibnja 2006. godine, jednoglasno dodjeljuje dr. sci. Jelki Radauš Ribarić. Dodijeljena nagrada ima svoje uporište u njezinom predanom radu kojim već više od pola stoljeća doprinosi razvitku etnološke struke i znanstvenih postignuća.