O Klubu HED-a

Klub Hrvatskog etnološkog društva okuplja etnologe i ostalu publiku jednom mjesečno tijekom akademske godine na znanstvenim i stručnim izlaganjima, vodstvima kroz izložbe, multimedijalnim predavanjima i sličnim manifestacijama, a često je i suorganizator predstavljanja knjiga, okruglih stolova, rasprava i sličnih događanja iz struke.

Klub HED-a mjesto je žive i poticajne znanstvene i stručne rasprave, mjesto na kojem se predstavljaju radovi hrvatskih etnologa – posebno se njeguje tradicija predstavljanja novoobranjenih magistarskih i doktorskih radova – ali i naših inozemnih kolega. Tijekom proteklih su godina gosti Kluba bili znanstvenici i stručnjaci iz Austrije, Norveške, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije i Crne Gore, Velike Britanije, Švedske i drugih zemalja.

Susreti Kluba otvoreni su za sve zainteresirane, a obavijesti o održavanju šalju se putem liste etno-info.

Kako bi Klub HED-a bio što raznovrsniji i kako bi pronašao put do što šire publike, Hrvatsko etnološko društvo u njegovoj je realizaciji ostvarilo brojne suradnje, između ostalih s Maticom hrvatskom, Društvom sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika, Filozofskim fakultetom Sveučilista u Zagrebu, Muzikološkim društvom, Semiotičkim društvom i dr.

Program aktivnosti Kluba 2013. – 2014. godine
Aktivnosti Kluba 2012. – 2013. godine
Aktivnosti Kluba 2006.  – 2007. godine
Aktivnosti kluba 2003. – 2005. godine
Aktivnosti Kluba 2015. – 2017. godine.